Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

A falu címere - http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-nagybakonak.shtml
A település címere és szöveges magyarázata.
Műholdas kép Nagybakónakról - http://katalogus.gyaloglo.hu/telep.cgi?t=1943
A település adatain kívül a falu műholdas térképe is látható.
Nagybakónak a 27 települést számláló Pannonhát tájpark része - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/30679/preview.html
Nagybakónak a Pannonhát Tájpark elnevezésű projekt részeként mutatkozik be. Gazdag a történeti rész, fontos alapinformációkat közöl: látnivalók, közlekedés (gyalog, gépkocsi, autóbusz, vasút, repülőgép), vendéglátás, szállás. 2005 körüliek az adatai. Különlegesen látványos szolgáltatása a honlap jobb oldalán található galéria, mely 9 igényes felvételt tartalmaz a faluról.
Nagybakónak a középkorban - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/30385.html
Holub József kiváló történeti munkája - Zala megye története a középkorban, 1929. - 3. kötetében olvashatunk Nagybakónak történetéről a "Baconak" címszó alatt. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Nagybakónak a Magyar Nagylexikonban - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/29060.html
Nagybakónakról szóló szócikk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Nagybakónak a Révai nagy lexikonában - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/30871.html
Szócikk a Révai nagy lexikonból. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Nagybakónak a Wikipédián - http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagybak%C3%B3nak
Wikipédiából, a szabad lexikonból.
Az 1996-ban alakult társuláshoz még 2001-ben csatlakoztak, de többen ki is léptek belőle. A tagok száma 16, erről a 16 településről olvasható részletes ismertetés, köztük található Nagybakónak is. A falu rövid története és a közigazgatás legfontosabb adatai mellett a látnivalókat sorolja fel, többükről képet is közöl.
Nagybakónak - Hívogató a Régiók Kapujában - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/30654.html
Eine kurze Zusammenfassung über Nagybakónak aus dem Schrift: Einladend in dem Tor des Gebiets - Reisebuch - Sehenswürdigkeiten in Nagykanizsa und Umgebung (2001) (Hívogató a Régiók Kapujában - Útikönyv Látnivalók Nagykanizsán és Térségében). Um das Bild grösser betrachten zu können, wählen sie "Letöltés" (bedeutet runterladen). Etwas weiter unter ist das mit Finereader erkannte Text des Bildes zu lesen.
Nagybakónak - Ki kicsoda Zala megyében - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/31973.html
A település rövid története és nevének eredete.
Nagybakónak - Zalai Közlöny 1930/059-04 - http://zalaikozlony.dfmk.hu/talmegj.php?tid=8848&kerpan=20#vs
"A nagykanizsai járás 20 pesti szegény gyermeket nyaraltat Nagybakónakon a nyáron"
Nagybakónak - Zala megye atlasz - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/31844.html
A small summary about the village Nagybakónak from the book "Handbook of Zala county" published in year 1998. Under the small picture of the part from the book you can read the recognised text, under it some data about the book it was taken from. To see a larger picture, simply click on "letöltés" (meaning: download).
Nagybakónak - Zala megye földrajzi neveiben - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/31790.html
1964-ben jeent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeálított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Kilimán Janzsó József ált. isk. tanár és Méhes József gimn. tanuló által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Új magyar lexikon szócikke - http://nagybakonak.nagykar.hu/keptar/2746/30357.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható az Új magyar lexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.

Insert failed. Could not insert session data.