Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Alsórajk épített értékeiAlsórajk község Zala megye keleti felén, az észak-déli vonal közepén terül el. Nagykanizsától északra, 24 km-re helyezkedik el a Pacsa felé vezető országút mentén. A határ nyugati része a Principális-csatorna, a keleti fele dombos. A községen átvezető út észak-déli irányú. A megye vérkeringésébe az autóbusz-közlekedés, valamint a kilimáni vasútállomás - 2 km a településtől - vonja be.

A település fontos építészeti értéke a volt Koller István uradalmi kastély, mely 2006-ig a Polgármesteri Hivatalnak adott helyet. A kastélyban található a Kisfaludi-emlékmúzeum, parkjában pedig Kisfaludi által készített Petőfi Sándor szobra.


A településnek van művelődési háza, amit 2006-ban avattak fel. 1950 után épült az első orvosi rendelő, majd az újabb rendelő 1988-ban készült el. 2008 őszén adták át azt az épületegyüttest amelyben otthont kapott a polgármesteri hivatal - amely addig a Kisfaludy szülőházában volt - és az ismét felújított orvosi rendelő.


A Veszprémi Főegyházmegye honlapján látható a település Limai Szent Róza katolikus temploma.

A település híres szülötte Kisfaludi Stróbl Zsigmond szobrászművész melynek felújított szülőházában található a műveiből és emlékszobáiból kialakított múzeum és a község könyvtára. Az alábbi link még az uradalmi kastélyban található emlékszobára utal.


Kedves Látogatónk!
Amennyiben észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem, hogy jelezze az alábbi e-mail címen:
(kukuc)nagykar(ponthu)
Bognár Csilla