Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

Kisfaludi Strobl Zsigmond-emlékszoba - http://web.archive.org/web/20070821043720/http://www.zmmi.hu/gm/alsorajk.htm
Kisfaludi Strobl Zsigmond (1884-1975), a 20. századi klasszicizáló magyar szobrászat kiemelkedő, nemzetközileg is ismert és elismert képviselője Alsórajkon született. Alsórajk mindmáig büszke nagy szülöttére, akinek 1944-ben, hatvanadik születésnapján díszpolgári címet adományozott, s ő – akinek alkotásait a világ legkülönbözőbb pontjain őrzik megbecsült értékként az indonéziai Djakartától a szentpétervári Ermitázson vagy a londoni Viktoria és Albert Múzeumon keresztül a kaliforniai Santa Barbaráig – is mindig ragaszkodott zalai gyökereihez. A néhány alkotását, az édesapjáról és őróla készült portrékat, valamint fotódokumentumokat bemutató emlékszoba 1979-ben nyílt meg az egykori szülőházban. Az 1990-es évek elején a község önkormányzata az egykori Koller-kastély épületébe költözött, és itt biztosított helyet az emlékszobának, amely ma is itt látogatható. A bemutatott alkotások a Göcseji Múzeum gyűjteményének részét képezik.
Museum.hu - Kisfaludi Strobl Zsigmond-emlékszoba - http://web.archive.org/web/20070925024336/http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=1098
A volt Koller-kúriában elhelyezett községházán működik a település neves szülöttének, Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművésznek néhány alkotást bemutató emlékszobája.

Insert failed. Could not insert session data.