Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
558.58 KB
2008-06-09 14:47:01
 Zalai Hírlap 2008 06 09 133sz 12old - Izmosodik a Nagykar-rendszer.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
6365
15798
Zalai Hírlap 2008. június 9. 133. szám 12. oldal - Izmosodik a Nagykar-rendszer

A cikk szövege:

Izmosodik a Nagykar-rendszer
Azt remélik, a gyerekek krónikásai is lesznek településük híreinek

Nagykanizsa (hba) - Ha tömören akarunk fogalmazni, azt is mondhatjuk: „lokálpatriótákat" képeznek a Halis István Városi Könyvtárban, akik a krónikásai lehetnek településüknek.
Czupi Gyula igazgató elmondta: a nagykanizsai kistérség településeinek épített, természeti és szellemi értékeinek bemutatásához nyújtanak segítséget a könyvtár Nagykar-rendszerének települési honlapjai, melyek fejlesztésébe most az adott falu fiataljait is bevonják.
- A honlap-tartalom szépen épül, s mára „társadalmiasodott" az ügy - mondta Czupi Gyula. - Igyekszünk ugyanis a fiatalokat is megszólítani. A 2001 óta beiratkozott 18 ezer olvasóból a kistérség településein élő középiskolás gyerekeknek küldtünk meghívót, s invitáltuk őket a programba. Szép számmal jöttek is, nekik mutattuk meg, hogyan tudnak a Nagykaron belül kialakított települési honlapra frissített tartalmat feltölteni, illetve egy másutt talált internetes tartalmat úgy leírni, hogy az belekerülhessen egy linkgyűjteménybe. A települési honlapra minden, a települést érintő anyag felkerülhet, így fotók, régi dokumentumok is. A legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy a gyerekek elkezdték járni a falujukat, beszélgetnek az idős emberekkel, s kutatnak a régi képek, iratok után. Abban is
reménykedünk, hogy a gyerekek településük krónikásává válnak, s a honlapra hozzák majd a falu eseményeit, a rendezvényekről szóló írásaikat.

Képaláírás: Czupi Gyula igazgató szerint fontos a fiatalokat is megszólítani

Insert failed. Could not insert session data.